Followers

kalau suka, tekan.. kalau xsuka, dok senyap!! =)

W E L C O M E T O M Y B L O G


sekarang saia..?

MY SETATUS>

OFFON...!! huhu...B.U.S.Y!!! :'(~ hehe

~u.m.o s.a.i.a~

Daisypath Happy Birthday tickers

anak saia berusia..?

PitaPata Cat tickers

Sunday, April 17, 2011

sabtu yang gila... ahad yang xtau nak kata pa...

assalamualaikum...
bak kata cik noi 'anak2!!'
bak kata siti sambal...
'kepada cucuku terchenta'
hari ini nenek..
nenek?!!
tak2...
makcik..
haiya..
teringin nak jadi nenek dah ka aq nie...
ya!
hari ini makcik kamoo mahu menceritakan apa yang suda terjadi kepada makcik dua hari lepas...

SABTU

hari tu makcik together-gether cik coklat, meriam bellina, dan juga cik ayam bercadang untuk berlepaks sambil buat folio geo form 3...
macam nak wat karangan la pulok...
hehe...
tajuk folio kami...
pencemaran di kawasan kajian..
kalau xsalah aq la...
malaih aq nak check pulok..
hehe...
so, kami memilih paya keladd sebagai kawasan kajian...
pabila kami buang tebiat, kami pown bercadang untok meronda di paya keladd..
haha!! ntah papa ayat makcik nie.. huhu
dan kami amek keputusan untuk pinjam basikals cik sara...
ok!
kami pinjam...

10MINIT SEBELUM KAMI MEMULAKAN PEJALANAN

haha!!
lawok bebenor tajuk aq tu...
hehe..
ok!!
sebelom kami teruskan perjalanan...
kami check dolu apa2 yang patot...
  • teyar beskat (chekck)
  • kesihatan (check)
  • camera (check)
  • enset (check)
  • cuaca (check)
ok!!
so, kami pown pa lagi...
yeeeha!!!

SELEPAS 10 MINIT...

'woi!!baju aq!!!'
'wei... sori2!!'
pergh!!
itu baru 3meter...
belom lagi 3 kilometer...
disebabkan baju meriam bellina kotoq akibat lalu kut lecah...
makcik ngan cik coklat patah balik unutk amik ayaq, kain kotoq...
dan apa2 yang patutlah..!

SELEPAS 20 MINIT

'weyh!aq semput...'
'ok kita tukaq'
so, kami tukaq orang...
orang tu naik beskat nie...
orang nie naik beskat nie...
n...
da orang tu wat willie...
remp it...
jump it...
suma ah....!
pergh!!
seb bek xdak keta time tu...
buat ada keta time tu, memang maki hamun aq bagi kat PAKCIK tu!!!
haiya!!
terpaksalah kami tukaq lagi...
sebab da yang trauma...
yang agak penat...
ok2..!
5minit...!

TIBA2!

'weyh!! awat ngan beskat nie'
'xpa2... bawak pelan2'
hurm...
time pi memang problem dia , ALLAH ja yang tau...
xpi!!
kalau balik...
pergh!!!
memang xsampai 1jam...
salute tol...
balik tu teruih terkam kedai bihun kat TBP tu...
hurm..
tusen..?
aq pi...
cumaa....
aq nie kena penyakit angguk2 geleng2...
hehehe
pergh!!
bila balik...
SERBU!!!
kununnya nak tidoq la...
xpi bila tengok komputer nie single n available...
NAK UPDATE!!
hehe...
dah update...
ikut maksu aq lak...
x pi mana pown...
istana takeshi je...
hehehe...

MALAM

ngantuk gilo bangang!!!
sampaikan maksu aq wat soundcheck kat sebelah telingan aq pun, aq wat xtau ja...
salute tol!!
hehe...

AHAD

bangun pukol 6.30... maksu aq gerak doh...
nak tengok cita family outing...
kalau kat ONE tu...
femily comes here kut...
alah..!
cita korea la...
haeheh...
ok2.!!
xsampai 30 minit...
kroih2!!
hehe...
terbaekkk!!
bangun kol 10..
layan cita semerah cinta stilleto...
'satgi tuition kul bapa?'
'12'
dok sat///
'pi mandi nuh...kang sleeping lion marah..'
'yelah2..!'
haiya..
maksu aq nie jeles la tuh...
huhu
ok.!
da pi tusen...
balik..
pekena laicikang semamngkuk 2 kupasng...
slurp!!
sedap dorh..!
ok2..
aq dah melantak...
tido..
bangun balik...
hehe...
kul 5 petang..
maksu aq ajak balik kampong...
la...
ingatkan xjadi...
ok2..
aq pown balikla...
well..
dah orang baru bangun tido, mana da senyum cam kambeng kan..?
mestila monyok gegiler...
hehe
so, tengah aq dok melayan perasaan...
da lagu soley2..
hisy!!
maksu aq nie kalau da lagu yang dia minat...
selagi keta tu xbunyi dumdumdumdum...
selagi tula dia dok pulaih...
haisy!!
aq pown pa lagi...
tutup telinga jela..
da aq yang dok kat belakang..
ingat xbising ka..?
cuba ampa try dengaq...
aq rasa...
boleh cayaq taik telinga kat dalam telingan tu...
pergh!!
n jjang!!
makcik suda sampai...
jum kita menggegarkan kg makcik...
yeeeha!!
tempat pertama yang kita mesti tuju ialah...
jamban..!
eh2..!
itu korang..
makcik x...
kalau makcik, makcik serbu dapur je...
jum kita bukak tudung daji...
woaaaa!!!
lepat UBI!!!
feveret ku!!!
terkam...
bukak tudung periuk lak...
woaaa!!
kari nangka...!!
nanak!!!
nyam3 melisiyoso..!
hehe..
dah macam mengandong la pulok aq nie..
berapa bulan..?
hehe..
dah!! jum balik..
hehe semart ak..?
ala...
kampong makcik bukannya jauh pown...
dalam 60 KM je..
yaka..?
ntah..
makcik xtergeak atie pown nak kira..
hehe...
n pukol 8 makcik da sampai uma...
sampaila skunk... so, enjoy ak..?
bagos2..
anda layak menjadi cucu saia...
heheh..
so, bak kata cik epal menternak lemak...
bak kata makcik...
melantak...
so, dada didi dudu...
hehe...
assalamualaikum.. muah!!!
p/s: doakan esok mood mrs.lion ok2 ja.. amin!!!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget